RECENSIES

sm roman boek

"Yvonne, strenge en lieve verhalen"


Vrouwenlust

Dit is alweer het vijfde boek waarin Henk Voogel zijn seksuele fantasie de vrije loop laat. Na Sylvia, Joyce, Iris en Connie is dit de tweede verhalenbundel. De Yvonne van het titelverhaal vertelt hoe haar man haar met behulp van een soort kaartspel opdrachten laat uitvoeren, zoals naakt lopen of gewaagde kleding dragen zonder slipje of zich stiekem vingeren in het openbaar. Ze moet pijn lijden en krijgt af en toe met een zweepje als ze ongehoorzaam of stout is en mag slechts bij hoge uitzondering klaarkomen. Ze geniet van dit alles buitensporig.
De andere 14 verhalen borduren verder op dit overheersende patroon, maar er zit ook een aantal verrassingen bij, zoals een visie op de hemel, een utopie, science fiction, enkele verhalen zonder SM, en aan het eind een gedicht dat de schoonheid en macht van het meisje bezingt.
Voogel schrijft in de eenvoudige taal van kasteelromans of van de ontboezemingen in een tijdschrift als 'Mijn Geheim'. Volkslectuur dus. Maar opwindend genoeg, en zeker aanbevolen.

Bron: de Nieuwe Sekstant, winter 2000

 

Het zijn allemaal korte, verschillende verhalen. Daardoor is het afwisselend en spannend. Hoewel (logisch ook) het ene verhaal me meer aanspreekt dan het andere, maar dat zal voor iedereen anders zijn

Karin (Kinky Bad stel)tekstfragmenten Yvonne
overzicht        de schrijvers         de boeken        Erobird winkel        tekstfragmenten        recensies